No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

Shopping cart

Düzce Üniversitesi

Türkiye’nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul arasında yer alan ve genç üniversitelerinden biri olan Düzce Üniversitesi (DU), 17 Mart 1992’de kurulmuştur. Konuralp Yerleşkesindeki kampüslerinde kuruluşundan beri hızla büyümektedir.

Uluslararası standartlar doğrultusunda bilim üretmeye öncelik veren üniversite, eğitim sürecinde ulusal ve uluslararası ihtiyaçları dikkate almaktadır. Düzce Üniversitesi, uluslararası rekabet kapasitesine sahip bir araştırma ortamında Türkiye’deki bilimsel gelişmeleri ve teknolojileri takip ederek sürekli kendini yenilemektedir. Bu yolda Düzce Üniversitesi kuruluşundan bu yana mesafe kat etmiş ve en hızlı büyüyen üniversitelerden biri olmuştur.

Bugün itibariyle 14 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 26 araştırma merkezi bulunmaktadır. 2000’den fazla akademik ve idari personeliyle Düzce Üniversitesi, 30.000’e yakın öğrenciye kaliteli ve çağdaş eğitim vermenin gururunu yaşamaktadır. Üniversite, kurulduğu günden bu yana “Değer Yaratma” vizyonu ile öğrencilerinin bilimsel ve düşünsel gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da değer vermektedir. Bu nedenle Üniversite, bu misyonu yerine getirmek için gerekli altyapı ve olanakları sağlamaya çalışmaktadır.

Düzce Üniversitesi, bilimsel araştırmaları ön planda tutan, uluslararası bilimsel gelişmeleri takip eden, sonuçlarına göre bilim üretmeyi misyon edinen bir üniversitedir. Bu anlamda lisans ve lisansüstü eğitim veren enstitülerin yanı sıra uygulama ve araştırma merkezleri aracılığıyla önemli çalışmalar yapmıştır. Nitekim Sosyoloji, Psikoloji, Sağlık Yüksekokulu bölümleri ile koordineli olarak toplumsal sorunlara yönelik toplumsal araştırmalara öncelik vermeye başlamıştır.

Bu çalışmaların en somut göstergesi, kurulduğu 2019 yılından bu yana oldukça aktif olan Göçmen Kadın Araştırma Merkezi’dir. Merkeze yönelik konu ve projeler yönetmelikte şu şekilde yer almaktadır:

  • Mülteci uyumu
  • Entegrasyon
  • Mülteci Hukuku
  • Göç için Güvenli Yaşam
  • Eğitimde Fırsat Eşitliği
  • Mülteci İstihdamı