No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

Shopping cart

A folyamatban lévő ERASMUS+ Program keretében a 2021-1-TR01-KA220-ADU-000035258 számú „Hátrányos helyzetű és veszélyeztetett csoportok társadalmi befogadásának támogatása” című projekt „Multiplier Activities” találkozóját tartották a Projekt partnerek.

Necmettin Erbakan Egyetem – Turkiye

, a Necmettin Erbakan Egyetem által végrehajtott ERASMUS+ Program keretein belül a Hátrányos helyzetű és veszélyeztetett csoportok társadalmi befogadásának elősegítése című projekt „Multiplayer Events” találkozóját december 2023-án tartották. 09:30 az Ahmet Keleşoğlu Pedagógiai Kar Erol Güngör Konferenciatermében tanárainkkal és a hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozó városi adminisztrátorainkkal. A programon 137-en vettek részt különböző intézményekből. A program Prof. Dr. Hakan Sarı , a Necmettin Erbakan Egyetem Gyógypedagógiai Tanszékének vezetője és projektkoordinátor megnyitójával és köszöntőjével kezdődött . A projekttalálkozón a résztvevők tájékoztatást kaptak a törökországi hátrányos helyzetű csoportokban élő személyekről, amely a Necmettin Erbakan Egyetem zeneoktatói tanszékének oktatói által készített koncerttel folytatódott. A program keretében a Konya tartomány hátrányos helyzetű csoportjait segítő intézmények és szervezetek munkatársai különféle előadásokat osztottak meg a résztvevőkkel. Egy eredményes nap után véleményeket, javaslatokat kértek a résztvevőktől a projekt multiplikátoresemény-találkozójával kapcsolatban.

Duzce Egyetem – Turkiye

A „Multiplier Event” találkozót 2024. február 21-én tartotta a Düzce Egyetem, amelyen 71 különböző intézményben, szervezetben dolgozó vett részt.

 

 

DEGDER – Törökország

A „Multiplier Event” találkozót a DEGDER 2024. február 22-én tartotta, melyen 82 fő különböző intézményben, szervezetben dolgozó vett részt.

Euro Cons – Németország

A „Multiplier Event” találkozót az Euro Cons 2024. február 22-én tartotta. A találkozón 31 fő vett részt különböző intézményekben és szervezetekben.

Spoluprácou pre lepšiu budúcnosť – Szlovákia

Spoluprácou pre lepšiu civil egyesület által szervezett PROSID Workshop a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett csoportok társadalmi befogadásáról Szlovákiában budúcnosť / Teamwork for a Better Future 2024. február 22-én, a nagymegyeri Hotel AQUA kellemes környezetében zajlott .

A rendezvény fő témája a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett csoportok támogatása volt. A workshopon való részvételt nagy érdeklődés kísérte, és számos szakértő vett részt rajta különböző szektorokból, szervezetekből és területekről. A egynapos workshop volt részt vett 32 résztvevővel​ tól től különféle szervezetek és területek .

A PROSID Workshop során bemutatták a projekt eredményeit, különös tekintettel a PROSID „Foglalkoztathatósági készségek a 21. században” oktatási moduljaira, valamint a „ Fenntartható élet a XXI . csoportok. A PROSID Workshop a hátrányos helyzetű és kiszolgáltatott csoportok számára nyújtott szociális, tanácsadási és oktatási szolgáltatások fontosságát is kiemelte a társadalmi befogadás elősegítésében, különös tekintettel a következő területekre: az egész életen át tartó tanulás elősegítése, gazdasági aktivitás – felkészítés a 21. századi munkaerőpiacra , társadalmi részvétel. valamint a befogadás, a méltóság és az életminőség.

Ezen kívül néhány jó gyakorlati példa is bemutatásra került a PROSID Workshop során. A résztvevők információkat szereztek a Labour Market 2030+, EPALE és EUROPASS platformokról is. A PROSID Workshop keretében a World Café beszélgetésre került sor „Hátrányos helyzetű és veszélyeztetett csoportok támogatása készségek fejlesztésével a 21. századhoz”.

A résztvevők hasznosnak találták a workshopot, naprakész információkkal és tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyeket a mindennapi gyakorlatukban hasznosíthatnak.

Human Profess – Magyarország

Nonpr két munkatársa mellett . Kft .: Magyar Mariann és Antal Zsuzsanna előadók.

A résztvevők között voltak tanácsadók, trénerek, karrier-tanácsadók, valamint az oktatásban, a szociális szektorban, állami és civil szervezetekben dolgozó karrier-tanácsadók. Munkaadók, HR szakemberek, mentorok, önkéntesek, résztvevők is voltak a projekt tananyagainak pilotálásában.

A multiplikátor rendezvény széles körű érdeklődést váltott ki. Az a tény, hogy a parti ilyen heterogén környezetből érkezett, lehetőséget adott arra, hogy új tapasztalatokkal, jó gyakorlatokkal szolgáljuk ki egymást. Több résztvevő elmondása szerint nemcsak új ismeretekre tettek szert a projekt során, hanem az új tanulmányi, képzési programnak, szakembereknek, mentoroknak, akikkel a rendezvényen találkoztak, egyértelműen hozzáadott értéket képviseltek.

Az új ismeretek mellett kapcsolati hálójukat is bővítették, amiből a jövőben is kamatoztathatnak.

Magyar Mariann és Antal Zsuzsanna előadásai után a projekt képzési anyagát tesztelő szakemberek is kaptak időt, hogy megosszák saját tapasztalataikat a résztvevőkkel.

Hozzászólások lezárva