No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

Shopping cart

Devam eden ERASMUS+ Programı kapsamında 2021-1-TR01-KA220-ADU-000035258 numaralı “Dezavantajlı ve Savunmasız Grupların Sosyal Katılımının Desteklenmesi” başlıklı projenin “Çoğaltıcı Faaliyetler” toplantısı Proje ortakları tarafından gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi – Türkiye

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yürütülen ERASMUS+ Programı kapsamında 2021-1-TR01-KA220-ADU-000035258 numaralı “Dezavantajlı ve Savunmasız Grupların Sosyal İçermelerinin Desteklenmesi” başlıklı projenin “Çok Oyunculu Etkinlikler” toplantısı 8 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi. 09:30 Dezavantajlı gruplarla çalışan öğretmenlerimiz ve belediye yöneticilerimizle Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda. Programa farklı kurumlardan 137 kişi katıldı. Program, Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı’nın açılış ve tebrik konuşmasıyla başladı . Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim üyelerinin hazırladığı konserle devam eden proje toplantısında katılımcılara Türkiye’deki dezavantajlı gruplarda yer alan bireyler hakkında bilgi verildi. Konya ilinde dezavantajlı gruplarda yer alan bireylere destek veren kurum ve kuruluşların personeli tarafından program kapsamında katılımcılarla çeşitli sunumlar paylaşıldı . Verimli bir günün ardından toplantının ardından katılımcılardan projenin çoğaltıcı etkinlikler toplantısına ilişkin görüş ve önerileri istendi.

Düzce Üniversitesi – Türkiye

Düzce Üniversitesi tarafından 21 Şubat 2024’te “Çoğaltan Etkinliği” toplantısı düzenlendi. Toplantıya farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan 71 kişi katıldı. 

DEĞDER – Türkiye

“Çoğaltan Etkinliği” toplantısı DEGDER tarafından 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan 82 kişi katıldı.

Euro Cons – Almanya

Euro Cons tarafından 22 Şubat 2024 tarihinde “Çarpan Etkinliği” toplantısı düzenlendi. Toplantıya farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan 31 kişi katıldı.

Spoluprácou ön lepšiu budúcnosť – Slovakya

Spoluprácou pre lepšiu sivil derneği tarafından düzenlenen Dezavantajlı ve Savunmasız Grupların Sosyal İçerilmesine ilişkin PROSID Çalıştayı budúcnosť / Daha İyi Bir Gelecek için Ekip Çalışması, 22 Şubat 2024’te Veľký Meder’deki Hotel AQUA’nın keyifli ortamında gerçekleşti .

Etkinliğin ana konusu dezavantajlı ve savunmasız grupların desteklenmesiydi. Çalıştaya katılım büyük ilgi gördü ve farklı sektör, kuruluş ve alanlardan çok sayıda uzman görev aldı. bir günlük atölye öyleydi katıldı 32 katılımcı tarafından itibaren çeşitli kuruluşlar Ve alanlar .

PROSID Eğitim Modülleri “21. Yüzyılda İstihdam Edilebilirlik Becerileri” ve dezavantajlı ve savunmasız kişiler için Sosyal İçerme için Motivasyon Videoları içeren Karma Öğrenme Eğitim Programı “21. Yüzyılda Sürdürülebilir Yaşam” vurgulanarak sunuldu. gruplar. PROSID Çalıştayı ayrıca aşağıdaki alanlara özel olarak odaklanarak sosyal içermeyi kolaylaştırmada dezavantajlı ve korunmasız gruplara yönelik sosyal, danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin önemini vurguladı : yaşam boyu öğrenmenin teşvik edilmesi, ekonomik faaliyet – 21. yüzyıl iş piyasasına hazırlık, sosyal katılım ve katılım, onur ve yaşam kalitesi.

Ayrıca PROSID Çalıştayında bazı iyi uygulama örnekleri de sunuldu. Katılımcılar ayrıca İşgücü Piyasası 2030+, EPALE ve EUROPASS platformları hakkında bilgi aldılar . PROSID Çalıştayı kapsamında “Dezavantajlı ve korunmasız grupların 21. yüzyıla yönelik becerileri geliştirerek desteklenmesi” konulu Dünya Kafe tartışması gerçekleştirildi.

Katılımcılar çalıştayı faydalı buldular ve günlük uygulamalarında kullanabilecekleri güncel bilgi ve deneyimler kazandılar.

Human Profess – Macaristan

Etkinliğe 30 kişi katıldı ve Human Profess Nonpr’ın iki çalışanı da katıldı . Kft .: Konuşmacı olarak Mariann Magyar ve Zsuzsanna Antal.

Katılımcılar arasında eğitim, sosyal sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan danışmanlar, eğitmenler, kariyer danışmanları ve kariyer danışmanları yer aldı. Projenin eğitim materyallerinin pilot uygulamasında işverenler, İK profesyonelleri, mentorlar, gönüllüler ve katılımcılar da vardı.

Çarpan etkinliği büyük ilgi gördü. Partilerin bu kadar heterojen bir çevreden gelmesi, birbirlerine yeni deneyimler ve iyi uygulamalarla hizmet etme fırsatı sağladı. Birçok katılımcı, proje sayesinde yalnızca yeni bilgiler elde etmekle kalmayıp, etkinlikte tanıştıkları yeni çalışmanın, eğitim programının, profesyonellerin ve mentorların da açıkça katma değer sağladığını söyledi.

Yeni bilgilerin yanı sıra gelecekte yararlanabilecekleri iletişim ağlarını da artırdılar.

Mariann Magyar ve Zsuzsanna Antal’ın sunumlarının ardından projenin eğitim materyallerini test eden profesyonellere, kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaşmaları için de süre verildi.

yoruma kapalı